joi, 29 noiembrie 2012

Proiectul "Noi Pentru Noi"


      Descrierea proiectului

Proiect de parteneriat educational intre: societatea civila, scoala si autoritatea locala.
Proiectul se materializeaza prin expunerea de catre lectori a temelor:
Ce inseamna sa fii cetatean roman?
Constitutia, Codul Civil si Codul Penal sunt piramida legalitatii in Romania,Valori etice si de comportare in societatea romaneasca,
Lectie de ecologie. Cum influienteaza o mancare sanatoasa corpul uman. Cat de importanta este APA? Dreptul de a respira un aer curat.
Lectie de istorie, cine nu-si cunoaste inaintasii nu poate sa-si construiasca viitorul. (Burebista, Decebal, Glad, Stefan, Vlad Tepes, Mihai Viteazu, Basarab, Cuza, Horea, Closca,  Crisan, Avram Iancu, Carol etc )
Expunerea se face in cadrul unei sesiuni deschise copiilor si parintilor, organizata in incinta scolilor partenere in cadrul proiectului. Sesiunea de expuneri se finalizeaza cu un concurs cu intrebari extrase din expunerea lectorilor.
Castigatorii concursului vor primi diplome si au posibilitatea de a castiga marele premiu care se decerneaza in luna Iunie prin extragere.
Concursul are ca scop motivarea copiilor pentru a retine cat mai multe aspecte dintre cele enuntate mai sus si sustinute de catre lectori.
      Motivaţia proiectului
Scopul proiectului este acela de a constientiza copiii de azi, tinerii de maine, cu privire la protejarea mediului si a vietii, cunoasterea drepturilor si obligatiilor cetatenilor Romaniei, si reamintirea trecutului glorios al neamului nostru.
Constientizarea faptului ca ei sunt Romania. Romania este ceea ce, zi de zi, cetatenii acestei tari decid sa fie: o tara cu oameni adevarati, care stiu sa respecte pe cei de langa ei, sa ajute pe semenii aflati in dificultate, sa nu fure sa nu pacaleasca, sa planteze un pom, sa nu permita nimanui sa le incalce drepturile.
      Perioada proiectului
Proiectul isi propune o dezvoltare multianuala. Prima etapa 2012-2013 se desfasoara in lunile: octombrie, noiembrie, martie, aprilie si mai, cu 1-2 sesiuni pe luna.
      Grupurile ţintă
Elevii din clasele 5-8 si 9-12

Turnul Eiffel

              Probabil ca sunt putini francezi si parizieni care stiu ca, Turnul Eiffel, simbolul Frantei, este construit din punct de vedere rezistenta/imbinare_tehnologie nituri, dupa Gheorghe Paunescu, care a construit calea ferata Bucuresti Predeal, care functioneaza si astazi, un roman: [url="http://www.ziare.com/stiri/ancheta/turnul-eiffel-realizat-cu-tehnologie-romaneasca-853748)"]http://www.ziare.com/stiri/ancheta/turnul-...aneasca-853748)[/url].

Probabil ca sunt si mai putini francezi care habar nu au ca otelul, de cea mai buna calitate, din turnul Eiffel a fost produs in ROMANIA, in orasul Resita...

Rezumand...daca nu ar fi fost tehnologia romanului Panculescu de imbinare a structurilor metalice prin nituiere si otelul laminat de calitate produs in Romania, la Resita si folosit la turn...probabil ca acum Parisul ar arata altfel, fara turn Eiffel.

Stiu, unora din Franta le este greu sa inteleaga/accepte/ recunoasca cele de mai sus.

Victor Rebengiuc în ,,Tatăl,,

 Luni, 4 noiembrie 2024, în cancelaria școlii fiind, am mărturisit colegelor mele, cu o satisfacție triumfătoare, că am fost la teatru. Înde...