luni, 26 februarie 2018

TEATRU EXPERIMENTAL de Elena Mona Panaite




C:\Users\Student\Desktop\teatru 2018.jpgC:\Users\Student\Desktop\14322740_1533677666657881_2106471134638941006_n.jpg
Multă vreme am privit lumea.
Am încercat să înțeleg de ce oamenii gonească după iluzii. Ce caută ei și ce caut eu. Am înțeles că fiecare căutăm un strop de iubire asezonat cu siguranță și măreție.
În această carte veți găsi o bucățică din lumea noastră, a mea și a ta, cu mărețiile și decăderile ei, cu strălucire și mizerie, cu victorii și înfrângeri.
Am încercat să privesc lumea din toate unghiurile, sub toate aspectele și am înțeles că acest lucru este aproape imposibil și că doar împreună putem să zugrăvim lumea noastră. Da. Și am mai înțeles ceva. Fără să realizez la început am găsit mijlocul de a exprima/experimenta/zugrăvi/defini, împreună, o părticică din noi.
Aici vă propun un teatru experimental unde toți împreună trăim și experimentăm arta, bucuria de a dărui și expune sentimente, idei, idealuri.
Vă propune, prin intermediul a 4 piese de teatru experimental (care pot alcătui un întreg, un tablou social, situații de viață, adevăruri trăite sau auzite care probabil vă sunt cunoscute) să fiți actor, scenarist sau chiar regizor .
Finalul vă aparține.
Tu, cititorule, vei duce acțiunea acolo unde dorești. Tu vei construi o multitudine de lumi, oameni, situații pe care le vei vizualiza cu ochii minții și le vei trăi cu fiecare vibrație a sufletului tău.
Dacă după ce vei citi aceste rânduri, vei cunoaște aceste personaje și a doua zi te vei gândi cum te-ai fi descurcat, tu, într-o situație similară, atunci, am reușit să facem împreună o frântură de teatru experimental.
Teatrul nu se întâmplă doar pe o scenă înaltă, în fața publicului cu decor, efecte sonore și cortină. Nu. Teatrul este un medicament al sufletului care te poate însoți, provoca și îndruma.
Tu ești regizorul sau scenaristul, eroul pozitiv sau negative. Ai libertatea deplină de a construi, zi de zi, minut de minut, povestea începută de mine.
Viața este o scena imensă iar noi jucăm zilnic în diverse piese de teatru.

Atemție! Se ridică cortina

GASITI   CARTEA  AICI.  Este gratis.

CITEȘTE,  VISEAZĂ, EXPERIMENTEAZĂ !





Niciun comentariu:

Victor Rebengiuc în ,,Tatăl,,

 Luni, 4 noiembrie 2024, în cancelaria școlii fiind, am mărturisit colegelor mele, cu o satisfacție triumfătoare, că am fost la teatru. Înde...