joi, 14 mai 2020

SIMȚUL RIDICOLULUI


Ar trebui să-l avem cu toții, adică să ne crape obrazul de rușine dacă ne facem de râs susținând inepții sau dacă ne afișăm în posturi vulgare, grosolane.
Dar s-a întâmplat ceva în societatea românească de după 1989, rușinea a dispărut.
Cred că mediile (tv-ul, radioul și fosta presă scrisă) care a prezentat și prezintă prostia ca fiind normalitate și tupeul ca fiind virtute …. a reușit să facă dintr-un popor blajin și cald o haită de grobieni.
Știu, nu toți românii sunt așa dar dacă te uiți mai atent la postările din mediul virtual, unde vezi România reală….te cutremuri, aproape te îngrozești când vezi gospodinele cum își dau cu părerea cu infatuare despre tot și toate fără să poată să aducă în sprijinul teoriilor susținute decât multă prostie și superficialitate.
Acum toți știu totul despre vaccin….deși toți beneficiază de binefacerile vaccinului încă de la naștere……
Facebook a făcut și face lucruri minunate, pot să țin legătura cu prieteni dragi aflați la mare distanță, pot să descopăr imagini din locuri unde, probabil, nu voi ajunge vreodată, pot …….și pot să constat cum prostia este atât de puternică și atacă în haită.
Știu, nu vă vor plăcea aceste gânduri scrise de mine…..dar cred că cineva trebuie să spună răspicat: așa cum la o mână degetele sunt diferite așa sunt și oamenii, adică gradul lor de inteligență este diferit, gradul de cunoaștere este diferit, gradul de decență este diferit…...și în ultimul timp, sub protecția anonimatului și a studiilor înalte făcute la ,,școala vieții,, sau la ,,Oxford,, …..văd cu durere câtă mediocritate există în secolul XXI.
Înainte să vă revoltați și să-mi dați o replică prostească vă rog să vă căutați carnetul de note din școala generală….și să nu considerați că o diplomă universitară obținută la vreo facultate obscură vă dă dreptul să fiți obraznic…...ce carte ați citit ultima dată? Sper că nu maculatură.
Elena Panaite

Niciun comentariu:

Kybalion

                                                                                                                                            ...