miercuri, 1 ianuarie 2014

Parlamentul Strazii



”Parlamentul Strazii” este proiectul Asociatiei Torta si isi propune sa fie o miscare de emancipare civica care:
-sa caute, sa defineasca si sa faca cunoscuta vointa cetatenilor romani fata de clasa politica si in raport cu aceasta,
-sa defineasca principiile vietii socio-economice interesant de urmat pentru Romania si romani,
-sa organizeze dezbateri pentru clarificarea unor aspecte fundamentale pentru istoria recenta si indepartata a Roamniei, clarificare menita sa asigure formarea si dezvoltarea unor idei realiste si sanatoase fata de ceea ce a fost util, adevarat si oportun pentru noi ca natiune si cetateni dar si ceea ce a distrus un sistem de valori morale, capacitati economice,...intr-un cuvant a dus la crearea haosului in care traim astazi, haos in care isi fac loc in acelasi timp si spatiu doua Romanii, doua societati antagoniste, una a celor ce conduc (la putere sau din opozitie) si una a celor condusi. 
- sa defineasca si sa sustina interesele economice majore pentru Romania (adica sustinerea civica a ideii ca pentru Romania ar fi oportun sa ne centram politicile economice pe un domeniu de activitate, general recunoscut, astfel ca in 50-100 de ani sa devenim cei mai competitivi pe piata. Ca exemplu: agricultura ecologica, turismul de nisa-arhaic, cercetarea medicala, protejarea si exploatarea resurselor naturale prin firme de stat...etc. Prindefinire si sustinere” intelegem, in acelasi timp, si popularizarea tuturor cunostintelor, noutatilor dintr-un/despre un domeniu astfel in cat cetatenii sa decida ce doresc in cunostinta de cauza.)


Pentru realizarea scopului enuntat mai sus, miscarea Parlamentul Strazii, initiata si sustinuta de Asociatia Torta, va realiza urmatoarele activitati :
-          Asociatia Torta va sustine crearea unui loc virtual de discutii pentru orice persoana, cetatean roman, care doreste sa participe la realizarea acestui proiect civic.
-          Asociatia Torta va organiza intalniri publice in marile orase pentru a demonstra si sustine vointa cetatenilor acestei tari. Intalnirile se vor intitula : ’’Parlamentul Strazii’’
-          Asociatia Torta va face cunoscuta presei nationale si internationale rapoartele de activitate si rezultatele proiectului.
-          Asociatia Torta va depune scrisori deschise catre institutii nationale si internationale,
-          Asociatia Torta va edita carti si brosuri,
-          Asociatia Torta va sustine activitati culturale,
-          Asociatia Torta isi rezerva dreptul de a formula cereri in instanta,
-          Asociatia Torta poate initia, la nevoie, strangerea de semnaturi pentru sustinerea unor proiecte legislative.
-          Asociatia Torta nu percepe taxe membrilor ei, orice forma de sprijin din partea membrilor sau cetatenilor se va putea realiza prin participarea directa (voluntariat) la realizarea proiectelor Asociatiei Torta.
-          Asociatia Torta si-a propus sa dezvolte proiectul „Parlamentul Strazii”” pentru o perioada de 5 ani, incepand cu 1 ianuarie 2014.
-          Asociatiei Torta, prin Consiliul de Administratie, va decide cu privire la oportunitatea continuarii sau sistarii proiectului dupa finalizarea celor 5 ani.
-          Asociatia Torta sau membrii ai asociatiei NU vor sustine politicieni, idei politice sau partide pe toata perioada de functionarea a proiectului „Parlamentul Strazii”.

Cu simpatie,
Presedinte Asociatia Torta
Elena Panaite







1 ianuarie 2014

Niciun comentariu:

Kybalion

                                                                                                                                            ...