luni, 12 ianuarie 2015

Fenomenul "Je suis Charlie"

Buna ziua Romania!

Fenomenul "Je suis Charlie" ......
Ce s-a intamplat deja a fost comentat de toti. Mai important este ceea ce urmeaza sa se intample. Si, in aceasta analiza trebuie sa plecam de la realitatile modului de viata european si anume toleranta fata de altii si o respectare mai profunda a drepturilor si libertatilor cetatenesti. Asta a generat o politica de securitate mai relaxata, comparativ cu Statele Unite. O alta problema majora a Europei este politica fata de fostele colonii. Mai toate tarile din vest au avut colonii in Africa, Asia, America. Politica fata de propriile colonii a fost mai permisiva astfel incat multi cetateni din colonii si-au gasit loc de trai in metropola. Acest lucru vine cu un pret si anume ca, acesti emigranti incep sa devina importanti ca numar si incep sa-si impuna stilul lor de viata. Se vede clar in Franta, in Germania si mai ales in Anglia ca cetatenii din colonii au inceput sa fie vizibili in viata sociala. Nu cred ca va dura mult si acesti cetateni vor incepe sa faca cel mai pericols lucru pentru metropola si anume sa se organizeze si sa intre in lupta politica pentru drepturi specifice comunitatii lor.
Ieri s-a intamplat, din punctul meu de vedere, cel mai important eveniment din toata aceasta drama si anume marsul din Paris. Pe langa milionul de participanti la meeting, au fost si toti liderii europeni. Mesajul transmis este extrem de important pentru Europa si pantru fostele colonii. Europa va avea o politica comuna in ceea ce priveste emigratia si va avea o politica comuna si in ceea ce priveste securitatea individuala si nationala.
Intr-un viitor nu foarte indepartat vom vedea traduse in practica aceste concepte. Astfel va fi o armonizare a legislatiilor nationale in toate tarile europene iar emigratia cred ca va avea parte de o atentie speciala. De asemenea trebuie sa ne asteptam si la o innasprire a regulilor de securitate si o reducere, speram ca nu dramatica, a libertatilor individuale.

Niciun comentariu:

Kybalion

                                                                                                                                            ...