marți, 27 ianuarie 2015

OPINII DESPRE PARTIDE, POLITICIENI SI DOCTRINE IN IAN. 215

Din nefericire, avem imaginea destul de clara a esecului societatii romanesti de a produce o clasa politica decenta. Dupa cum am mai spus, toti sunt "emanati" de societata romaneasca, cea care i-a creeat si le-a dat girul sa o reprezinte.
Probabil ca perioada de acum este punctul de inflexiune, momentul in care lucrurile trebuie sa se schimbe, pentru ca nu mai putem merge asa.
In primul rand toate partidele ar trebui sa se intorca la doctrina si sa reprezinte electoratul pe care ar trebui sa-l reprezinte. In consecinta ar trebui sa aplice politici de stanga sau de dreapta, in conformitate cu doctrinele proprii. In acest moment toate partidele, indiferent daca clameaza ca sunt de stanga sau de dreapta, nu aplica decat doctrina oportunismului iar, ca reprezentare, nu isi reprezinta decat propriile interese, nicidecum clasele mai paupere sau cele mai avute.
Pe de alta parte cam toate au probleme structurale.La o analiza sumara observam ca PSD-ul trebuie sa ia o decizie capitala: se transforma in partid sau ramane o uniune de feude, PNL trebuie in primul rand sa-si rezolve problemele generate de fuziune si sa-si gaseasca identitatea. De restul nu prea avem ce sa vorbim.
Proiectul Geoana & Vanghelie se pare ca se dilueaza. Poate doar dl. Sebastian Ghita sa creeze un partid de stanga, dar ramane de vazut cu cat succes.
Platforma politica a lui Pavelescu pare o dramoleta subtire, cu actori ratati. Probabil ca forteaza, in speranta ca "marele guru" Basescu va binevoi sa se urce in barca lor.
"Societata civila" nu exista. Cei care pretind ca sunt glasul societatii civile se pare ca sunt diversi "acoperiti", cu interese mai mult sau mai putin ascunse.
Iar ca tabloul sa fie complet si presa este o alta adunatura de interese absconse, oglinda perfecta a clasei politice.

Niciun comentariu:

Kybalion

                                                                                                                                            ...