vineri, 13 martie 2015

Vanghelie, DNA.......si cine urmeaza?

Pentru a ne face o idee asupra motivelor reale ale arestarii lui Vanghelie, ar trebui sa vedem fiecare actor politic ce ar avea de pierdut sau castigat:

PSD si Victor Ponta

In ciuda celor vehiculate prin media, in special la Realitatea TV (aici vom mai avea ceva de spus despre Rares Bogdan, Gusa si Vanghelie), PSD-ul si Victor Ponta nu au nimic de castigat din acest lucru. Ba, dimpotriva. Ipoteza ca, PSR-ul constituit de Vanghelie si Geoana ar fi motivul pentru care Ponta ar fi orchestrat acest eveniment este total fals. In primul rand, actiunea politica declansata de Vanghelie si Geoana s-a nascut moarta, niciunul neavand carisma de a mobiliza energii semnificative in vederea realizarii noului proiect politic. Din acest punct de vedere, lui Ponta ii convenea cel mai mult sa se astearna un val de tacere asupra intregii initiative si lucrurile sa se dilueze pana la disparitie. In niciun caz nu il vroia pe Vanghelie in luminile rampei, clamand ca e victima opresiunii pontiste.
In al doilea rand, daca Vanghelie si Geoana aveau influenta asupra unui grup semnificativ de parlamentari, impreuna cu PNL-ul nu asteptau constituirea vreunui partid ci tranteau guvernul Ponta imediat.
Mai mult de atat, in ultima perioada, Vanghelie a lansat o serie de masaje directe catre Ponta, afirmand public ca detine anumite informatii extrem de compromitatoare despre Ponta si ca, in caz de nevoie, nu se va sfii sa le devoaleze. Vedem si reactia doamnei Niculescu -Mizil care, spunand ...Victore, Victore..., si-a exprimat si compatimirea pentru cuplul Victor si Daciana. Venind din partea Oanei Mizil,  asta insemna ca nu e ceva legat de politica ci de dedesupturi de budoar.

PNL vechi si Alina Gorghiu (adica Atanasiu si Petrache)

Cei din PNL-ul vechi au mult de pierdut datorita acestei manevre. Dupa cum s-a reflectat si in mass-media, dl Atanasiu a avut o intelegere directa cu Vanghelie, de sustinere reciproca in Consiliul General al Municipiului Bucuresti si au impartit, doar intre ei, posturile de conducere de la RADET si RATB. Cei de la PDL au fost exclusi de la intelegere, ceea ce a produs extrem de multa nemultumire si o reactie vehementa - vezi asazisul scandal cu sediul PNL Bucuresti. Prin eliminarea lui Vanghelie, cei de la PNL sunt total descoperiti si, in acest moment, le este destul de dificil sa-si faca un sistem de aliante in CGMB pentru ca nu mai au cu cine.Tradandu-i pe cei de la PDL, au pierdut nucleul in jurul caruia puteau cristaliza o majoritate convenabila. Initiativa nu la mai apartine, mai ales ca PSD-ul a exclus din partid toti oamenii lui Vanghelie de la CGMB si de la Consiliul Sectorului 5. Trebuie remarcat ca, in lipsa de alteceva, pozitiile din RADET ar asigura singura bruma de finantare pentru membrii PNL-Bucuresti.
In plus, in acest caz exista posibilitatea ca sa se devoaleze public intelegerile facute de Tase si Vanghelie, caz in care s-ar produce o pierdere de imagine serioasapentru PNL-ul vechi si madam Gorghiu si ar deveni o vulnerabilitate pentru Johannis si asa zisul nou mod de a face politica. Ar fi ilustrarea perfecta ca totul nu e decat "harneala"  si ca oamenii lui Iohannis sunt la fel de naraviti la rele ca si toti ceilalti..

Basescu si Udrea

Daca tov. Vanghelie s-ar apuca sa spuna cam ce a facut el pentru Basescu si Udrea in ultima perioada si cam cati bani si resurse a bagat el in campania prezidentiala a doamnei Udrea, cred ca cuplul ex-prezidential s-ar discredita total si s-ar compromite definitiv. Pierderea de imagine ar fi primul si cel mai important pas in reducerea la tacere a celor doi si ar facilita extrem de mult preluarea integrala a puterii de catre noua echipa aleasa.

Realitatea TV si Rares Bogdan

Din cele spuse de Cristoiu, dupa ce s-a suparat pe Realitatea TV si a plecat, a reiesit ca domnii Gusa si Rares Bogdan au beneficit de un anumit fel de finantare din partea lui Vanghelie. Se pare si..........

PDL si Blaga

Par a fi adevaratii  beneficiari ai intregii afaceri.

1. Blaga ii da un sah dur lui Basescu si doamei Udrea prin arestarea unui om de baza care stie dedesupturile murdare ale unei campanii electorale, si nu numai.
2. PDL da o lovitura directa PNL-ului vechi prin lasarea in off-side la CGMB. Prin acest lucru, pe langa piederile directe suferite de PNL, mai are loc si o demonstratie de forta a lui Blaga si o repozitionare a PDL-ului fata de PNL, dupa ce PNL-ul si madam Gorghiu au decretat, cu de la sine putere, ca ei sunt singurii favoriti ai tatucului Johannnis si ca doar lor li se permite orice. Blaga i-a pus la locul lor si le-a demonstrat ca mai au de invata ceva politica si ca, indiferent de talentele publice afisate de PNL-isti, fraiele nu sunt la ei.
3. Blaga il baga in impas pe Ponta pentru ca, in cazul declansari unui conflict "armat" intre Vanghelie si Ponta, Ponta cu siguranta va fi un mare pierzator, prin terfelirea intr-o mocirla geu de imaginat si suportat de catre orice om normal. Acesta va fi o situatie loose-loose pentru Ponta pe care, cred eu, va face tot ce poate pentru a o evita.

Ramane de vazut care va fi mutarea efectuata de Vanghelie si cum vor evolua evenimentele in acest caz. Probabil ca, dl. Vanghelie are destul de multe de povestit despre toti, pentru ca, incepand cu Adrian Nastase si terminand cu Udrea sau Cosmin Gusa, toti l-au folosit pe Vanghelie ca pe o sursa de bani si de putere

Niciun comentariu:

Kybalion

                                                                                                                                            ...